Wat zijn de lekkerste tapas gerechten?
Tapas bestaat uit verschillende soorten hapjes uit Spanje. Er zijn wel honderden verschillende soorten tapas. Normaal gesproken wordt het geserveerd bij een drankje in een Spaans café. Maar de hapjes zijn zo lekker dat je er zeker ook een lekker avondmaal van kan maken en binnen no-time een tafel vol zet! Wij zetten de lekkerste tapas gerechten voor je op een rijtje.
Spaanse tortilla
Deze klassieker mag zeker niet ontbreken bij de tapas. Hij is makkelijk te maken en je hebt maar 3 basis ingrediënten nodig. Je bereidt deze met aardappels, ui en ei. Je bakt de aardappelschijfjes en voegt deze daarna samen met de ui en ei, om er een aardappeltortilla van te bakken. Hier kun je natuurlijk heel veel kanten mee op door zelf nog andere kruiden of wat vlees aan toe te voegen.
Klassieke gazpacho
Dit is een klassieke koude Spaanse soep. Ja, je leest het goed, het is een koude soep. Ideaal voor op een warme dag! Hij wordt gemaakt van tomaat, komkommer en knoflook en is staat binnen no-time op tafel. Serveer het koud met wat komkommer en wat croutons voor de ultieme verfrissing.
Albondigas
Deze heerlijke Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn ook in elke Spaans café te verkrijgen. Deze mogen dus ook zeker niet missen. Het zijn kruidige gehaktballetjes in licht pittige tomatensaus. Ze zijn heerlijk los te eten maar ook lekker te serveren met wat brood of rijst.
Pincho's
Pincho’s is de benaming voor de belegde broodjes die koud geserveerd worden als tapas. Je kunt alles op een pincho’s doen wat je zelf lekker vindt. In Spanje wordt het vaak geserveerd met een Spaanse worst zoals chorizo of een plakje serranoham met meloen.
Manchego balletjes
Je zou dit bijna de kaas bitterbal van Spanje kunnen noemen. Een manchego balletje is een gepaneerd balletje die gefrituurd wordt. Het is gevuld met een beslag van geraspte manchego kaas met wat peterselie en rode peper. Hierdoor heeft hij lekkere pittige bite.
Serranoham
Iets wat echt niet mag ontbreken bij de tapas is serranoham. Dit is in elke denkbare vorm te verwerken bij de tapas. Het wordt geserveerd op stukjes brood of op toastjes. Lekker samen met wat gedroogde tomaten erbij. Of op een wrap met roomkaas en wat sla. Vergeet ook zeker niet om ook wat losse stukjes over te houden, om gewoon lekker los op te eten.